Home » Afvallen in de overgang ervaringen

Afvallen in de overgang ervaringen

Je lichaam verandert wanneer je in de overgang bent. Bij de ene vrouw gaat dat sneller dan bij de andere. De reden dat je lichaam verandert wordt veroorzaakt door veranderingen in je hormoonspiegel. Een van de veranderingen die een grote impact heeft op je lichaam en je geest is de veranderingen in je gewicht. Een gewichtstoename kan verschillende oorzaken hebben. 

Waarom kom je aan tijdens de overgang

Wanneer praten we over overgewicht

Welke rol spelen hormonen

Het ontstaan van overgangsklachten heeft alles te maken met je hormonen. Hormonen zijn stofjes die je lichaam zelf aanmaakt en allerlei functies van je lichaam regelen en processen beïnvloeden. Zo kunnen ze organen en weefsels aanzetten of juist afremmen. Naarmate je ouder wordt neemt het aantal hormonen af. 

 

De hormonen die van invloed zijn op overgangsklachten zijn:

  • oestrogeen
  • progesteron
  • testosteron 
  • follikel stimulerend hormoon (FSH)

Ervaringen van vrouwen in de overgang

Wij horen van vrouwen vele ervaringsverhalen hoe ze de overgang ervaren.

Enkele van deze ervaringen hebben we voor jullie op een rijtje gezet

 

“Door de overgang ben ik humeuriger en heb ik een kort lontje. Soms bedoel ik het helemaal niet zo en dan word ik door mijn kinderen er op aangesproken. Ik merk ook dat mijn gewicht toe is genomen en afvallen is moeilijker. Opvliegers, soms veel en dan weer periodes minder. Zeker in gezelschap extreem vervelend.”

 

“Ik heb heel lang getwijfeld of ik wel in de overgang zat. Mijn menstruatie is 6 maanden wat onregelmatig geweest en daarna stopte het. Het enige is dat ik wat in gewicht ben aangekomen. Dat is nu alweer een jaar geleden.”

 

“Mijn ervaring met de overgang is dat ik een heleboel 'vage' verschijnselen heb: misselijkheid, droge mond, gewichtstoename, stramme en stijve spieren, deze verschijnselen zijn soms heftig soms milder maar steeds aanwezig.”

 

"Ik zit al een tijdje in de overgang en ben een paar kilo aangekomen. Ik heb al van alles geprobeerd om af te vallen maar wat ik ook doe, het lukt niet. Ik ben 53 jaar oud. Vooral het vet bij mijn buik vind ik heel vervelend, en heb het idee dat nu iedereen naar mijn buik kijkt."

 

 

Tips om af te vallen

Slank door de overgang /ebook / affiliate