Home » Recepten » Gezond bananenbrood met havermeel

Gezond bananenbrood met havermeel

Gepubliceerd op 19 april 2020 om 11:13

Gezond bananenbrood, diverse variaties

 

Bananenbrood is een populair en verantwoord tussendoortje.
Onze varianten zijn makkelijk te maken, gezond, bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten en zijn bovenal overheerlijk!
Het basisrecept kan naar smaak worden uitgebreid. Enjoy!

 

De basis:

 

Ingrediënten:

 

  • 175 gram havermeel
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 2 theelepels baking soda
  • 1 theelepel kaneel

 

Bereiding:

 

Verwarm de oven tot 180 gr.

Neem een grote mengkom.
Prak de bananen in de kom.
Pers de sinaasappel en de citroen en meng deze samen met de eieren bij de bananen.
Maak er een egaal beslag van met een mixer.
Meng de bakpoeder en de kaneel erbij.
Voeg de havermeel toe. Tip! Je kunt havermeel makkelijk zelf maken door havermout in de blender te malen.

 

Meng het geheel nog 2 minuten met de mixer.

 

Neem een cakevorm en bekleed deze met bakpapier. Je kan evt ook muffinvormpjes nemen.

Doe het beslag in de cakevorm en bak deze ca 30 minuten in de oven.

 

Dat is de basis!

 

Je kan het beslag aanvullen met bijvoorbeeld stukjes appel of ca 200 gr blauwe bessen.

Geplette noten en zaden in het beslag en erbovenop verdelen. Ook heerlijk!

 

Persoonlijk maak ik het bananenbrood met de stukjes appel en de noten.

 

Je kan er van maken wat je wilt. Ieder zijn eigen smaak. Als je het wat zoeter wil, doe er dan een scheut honing bij.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.