Home » Recepten » Ovenschotel zoete aardappel, prei, kabeljauw en scampies

Ovenschotel zoete aardappel, prei, kabeljauw en scampies

Gepubliceerd op 19 april 2020 om 11:19

Voor 2 personen

Ingrediënten:

 

  • 2 grote preien
  • Ca 300 gram zoete aardappel
  • Ca 7 gr verse koriander
  • Kokosolie
  • 1 theelepel cayennepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 biologische citroen, schoongeboend
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • Ca 100 gr kabeljauwfilet
  • Ca 150 gram scampies of roze garnalen

 

Wat de hoeveelheid vis betreft, doe dit naar eigen smaak. Wat meer of minder is niet relevant.

 

Verwarm de oven voor op 200 gr.

 

Snij de prei en was de prei. Kook deze tot het bijna gaar is.

 

Schil de aardappel, snij op stukjes en kook ze gaar. Maak er een puree van, breng op smaak met wat peper, koriander en de helft van het citroensap.

 

Snij de kabeljauw in stukken, pel de scampies en snijd ze eventueel in stukken.

Pel en snij de ui en hak de knoflook fijn. Snij de koriander fijn.

 

Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de ui ca 3 minuten al omscheppend op hoog vuur. Breng op smaak met de cayennepoeder, paprikapoeder, peper en evt zout. Doe als laatste de knoflook erbij. Rasp de citroenschil erboven en bak even mee. Voeg de kabeljauw en scampi’s toe en bak deze een 3 minuten mee. Voeg de prei toe en breng het geheel op smaak met citroensap.

 

Vet een ovenschotel in met gesmolten kokosolie. Doe het vis/preimengsel in de schaal en bedek het geheel met de aardappelpuree.

 

Bak het ca 15 tot 20 minuten in de oven tot de aardappelpuree wat donker kleurt.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.