Home » Tarwegras

Tarwegras

Zo gezond is tarwegras

Wat is tarwegras?

Tarwegras zijn gekiemde tarwekorrels. Tarwegras is het gras van de tarwekorrel waar u normaal gesproken brood van eet.

Het jonge tarwegras van 7 tot 8 dagen oud zit door de unieke samenstelling boordevol voedingsstoffen.

Het gras op zich is voor ons slecht verteerbaar, maar als sap is het door ons goed te consumeren.

Al na een relatief korte periode van teelt kan het tarwegras geoogst en verwerkt worden

Tarwegras staat bol van de voedingsstoffen

Vitamines:

  • Vitamine A
  • Vitamine B-complex
  • Vitamine C
  • Vitamine E
  • Vitamine K

Mineralen:

  • Ijzer
  • Calcium
  • Magnesium
  • Selenium

Daarnaast nog:

  • Enzymen
  • Aminozuren

Glutathion is belangrijk voor onze huid en ons humeur

Glutathion is in staat om zware metalen en gifstoffen uit je lichaam te verdrijven.

Glutathion wordt ook wel “de moeder van alle antioxidanten genoemd” en dat heeft natuurlijk een goede reden. Wanneer glutathion onvoldoende wordt aangemaakt stijgt de kans op het krijgen van vele aandoeningen. Wanneer ons lichaam echter voldoende glutathion aanmaakt, blijven we langer gezond.

Zo is een tekort aan glutathion gerelateerd aan: kanker, de ziekte van Alzheimer, diabetes, hart en vaatklachten, chronische vermoeidheid, astma en nog veel meer andere aandoeningen.

Tarwegras doet echt iets heel bijzonders voor je lichaam, het zorgt ervoor dat er meer glutathion beschikbaar is! 

Tarwegras bevat 17 aminozuren

Aminozuren vormen eiwitten die nodig zijn om cellen te behouden en vernieuwen. Zelfs bij het ontbreken, in de voeding, van één aminozuur kan de stofwisseling niet goed meer werken. Tarwegras bevat 17 van de 22 bestaande aminozuren. Inclusief de 8 aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken. Aminozuren heb je ook nodig voor de opbouw en het herstel van je spieren.

Tarwegras bestaat voor 70% uit Chlorofyl 

Chlorofyl, ook vaak bladgroen genoemd, is het stofje dat ervoor zorgt dat planten hun voeding binnenkrijgen – en hun mooie groene kleur krijgen. Chlorofyl werd in 1817 ontdekt door de Franse wetenschappers Joseph Caventou en Pierre Joseph Pelletier en is het groene pigment dat planten en algen groen doet kleuren.

Chlorofyl is een essentieel stofje voor de gezondheid van een plant. Chlorofyl zuivert onze huid waardoor ander andere acné vermindert. 

Tarwegras heeft een ontstekingsremmende werking

Een ontsteking is een normale reactie van het immuunsysteem om het lichaam te beschermen tegen verwondingen en infecties. 

Tarwegras heeft een sterke ontstekingsremmende werking en dat is een stuk belangrijker dan de meeste mensen denken. Ontstekingen komen namelijk veel vaker voor dan we in de gaten hebben.

Naast nuttige ontstekingen, die bijvoorbeeld bacteriën bestrijden, zijn er namelijk ook schadelijke ontstekingen. Deze worden laaggradige ontstekingen, genoemd. Ze vergroten je risico op diverse ziektes en zorgen ervoor dat je minder energie hebt.

Tarwegras kan helpen om dit type ontstekingen aanzienlijk te verminderen. 

Waarschuwingen en bijwerkingen

  • Tarwegras is gevoelig voor de groei van schimmels en bacteriën. Doordat je tarwegras rauw consumeert, wordt het afgeraden voor zwangere vrouwen.
  • Tarwegras is van zichzelf glutenvrij, maar het kan wel gluten bevatten door kruisbesmetting.
  • Overmatig gebruik van tarwegras kan leiden tot misselijkheid en diarree. Verminder of stop je inname als je hier last van hebt.

Conclusie

Tarwegras bevat een schat aan voedingsstoffen en die zijn in verband gebracht met diverse gezondheidsvoordelen.

  • Het tegengaan van ontstekingen
  • Lager cholesterol
  • Het afvoeren van gifstoffen
  • Betere bloedsuikerbeheersing
  • Gewichtsverlies