Home » Vrouw vitaal

Vrouwen en de overgang

De meeste westerse vrouwen ervaren tussen hun veertigste en zestigste jaar de menopauze, oftewel de overgang, de gemiddelde leeftijd is 51 jaar. De eierstokken houden dan geleidelijk op met de productie van het vrouwelijk geslachtshormoon oestrogeen.

 

Hoe lang het duurt, is bij elke vrouw verschillend. Een groot deel van vrouwen tijdens de overgang ervaart klachten die het dagelijks leven behoorlijk kunnen verstoren. Maar het is helaas een fase in het leven van elke vrouw. Goede informatie en deskundige hulp kunnen helpen in deze periode.


Wat pondjes kwijtraken? Het wordt steeds lastiger! Vooral in de overgang, maar laat de moed niet zakken, het is zeker niet geheel onmogelijk. De hormonenhuishouding zorgt voor veranderingen in je lichaam. We kennen allemaal de opvliegers! Of het droger worden van de huid, verminderd of zelfs laag libido, pfff.

Stemmingswisselingen is een van de vele overgangsklachten. Er zijn vrouwen die fluitend en dansend door de overgang gaan. Zeker! Maar het meerendeel helaas niet.

Oke, en nu?!

Handig, die praktische info, maar wat nu?! Wat gaan we doen om deze overgangsfase zo leuk mogelijk door te komen? Want we gaan natuurlijk niet bij de pakken neerzitten en klagen.

Daarvoor ben je hier! Wat voor JOU belangrijk is om aan te pakken, daar gaan we het over hebben.